Hooikoorts

Wat is hooikoorts? Eén op de acht mensen in Europa hebben last van hooikoorts. Deze allergie wordt veroorzaakt door stuifmeel en pollen in de lucht. De naam hooikoorts is bedacht door John Bostock. Hij had klachten tijdens de hooiperiode, daarbij voelde hij zich koortsig, daarom noemde hij het hooikoorts. Het stuifmeel van bloeiende planten dwarrelt rond in de lucht. Zo komen de pollen in aanraking met uw ogen, neus en oren. Hooikoorts is het meest voorkomende allergie. Door de wind komen pollen in de wijde omtrek bij veel mensen terecht. De symptomen van hooikoorts kunnen een grote impact hebben op uw leven.

Benieuwd wat je zelf al kunt doen om hooikoorts te verminderen?
Download de 
vijf praktische tips tegen hooikoorts!­­

tips tegen hooikoorts

Het pollenseizoen

Sommige mensen hebben maar een paar weken per jaar last van hooikoorts, anderen het hele voorjaar en de zomer. Dat komt doordat u allergisch bent van verschillende planten, bomen en grassen. In januari, februari en maart bloeien de berk, els en hazelaar. De eerste graspollen bloeien vanaf mei tot ongeveer eind september. Onkruiden bloeien vanaf mei tot november. Het pollenseizoen kan dus een groot deel van het jaar beheersen. Ongeveer een kwart van de Europese bevolking heeft last van allergieën, hooikoorts is daar één van. Heeft u allergische klachten van hooikoorts? Bekijk de actuele pollenverwachting.

Symptomen van hooikoorts

Wanneer u last hebt van hooikoorts, heeft u vooral klachten tijdens de lente en de zomerperiode. Deze klachten komen vaak op met warme dagen met een matige wind en tijdens de bloeiperiode van planten, grassen en bomen oftewel het pollenseizoen. U krijgt de klachten wanneer het stuifmeel via de slijmvliezen van uw ogen en de luchtwegen naar binnenkomt. De allergische reactie is voor iedereen anders. U kunt klachten krijgen zoals een loopneus, jeukende en/of tranende ogen, niezen, hoesten, verstopte neus en piepende ademhaling (astma). Allergische astma komt ook veel voor. Hooikoorts en allergische astma zijn twee verschillende uitingen maar zijn van hetzelfde ziektebeeld. Beide klachten kunnen veroorzaakt worden door geïrriteerde slijmvliezen en luchtwegen. Als u stoffen of prikkelingen inademt waar u allergisch voor bent kunt u met astma een erg benauwd gevoel krijgen. De allergische klachten van hooikoorts kunnen ernstiger worden als de pollen toenemen in de lucht. Klachten als hoofdpijn, slecht slapen en vermoeidheid komen ook vaak voor. De impact van de allergie wordt vaak door vele mensen onderschat. Het kan invloed hebben op uw dagelijkse bezigheden. U kunt u erg benauwd voelen, concentreren en slecht slapen. Wij hebben gelukkig een middel wat goed kan werken bij hooikoorts.

Natuurlijke tips bij hooikoorts

In de natuur zijn veel geneesmiddelen te vinden tegen allergieën, aandoeningen en velerlei klachten. Zo ook bij hooikoorts. Hooikoorts kan u bestrijden door het innemen van honing uit de regio, een zonnebril op doen als u naar buiten gaat die de ogen afsluit, uw haar wassen en binnen blijven tot het droog is, geen was buiten hangen, enzovoort. Bij deze maatregelen wordt het gevolg van hooikoorts aangepakt, de klachten die u heeft. Maar wat kunt u doen om bijna geen last of helemaal geen last meer te hebben? Dat kan door de allergie die u hebt aan te pakken. U hebt hooikoorts omdat u allergisch bent voor bepaalde stoffen. Pakt u de allergie aan, dan kunt u minder last hebben van hooikoorts. Om allergie aan te pakken is het gebruik van paardenmelk sterk aan te raden, zo blijkt uit verschillende ervaringen. Paardenmelk capsules neemt u drie maanden in. Met een minimale inname van 5 paardenmelk capsules per dag is de hooikoorts in veel gevallen verminderd of verdwenen en kan de dosis worden afgebouwd naar een minimum. De meeste mensen merken na een week al duidelijk verschil. Het resultaat is:

  • Geen dikke ogen
  • Geen loopneus
  • Geen niesbuien

Met paardenmelk tegen hooikoorts kunt u dus ongestoord op het terras zitten, fietsen in de natuur, het huis versieren met bloemen of de buitendeur openlaten in de zomer. Veel mensen ervaren na enkele weken al geen irritatie meer en kunnen weer genieten van het voorjaar. Lees hier voor meer tips bij hooikoorts.

Medicijnen bij hooikoorts

Er bestaan ontzettend veel middelen tegen hooikoorts, zoals neussprays, oogdruppels, tabletten en behandelingen. Deze middelen zorgen ervoor dat het probleem iets wordt verlicht. Helaas werken deze middelen nauwelijks of tijdelijk en lost de oorzaak van het probleem niet op. Paardenmelk zorgt ervoor dat de oorzaak wordt aangepakt en niet het gevolg. Zo kan paardenmelk ervoor zorgen dat de darmflora goed gaat werken en de afvalstoffen uit het lichaam kunnen worden afgevoerd. Zo uit het zich niet meer in hooikoorts.

Paardenmelk bij hooikoorts

Door de samenstelling van paardenmelk is de werking bij mensen met hooikoorts effectief. Deze samenstelling staat garant voor een gezondere darmflora en het verhogen van uw weerstand, waardoor het een goed middel is tegen verschillende soorten allergieën, zoals bijvoorbeeld hooikoorts maar ook eczeem. Mensen die hooikoorts hebben en paardenmelk gebruiken komen er na enkele maanden gebruik achter dat zij volledig van de hooikoorts af te zijn. Soms is het nodig een jaar later een aantal dagen of weken nog een kleine hoeveelheid paardenmelk te nemen.

Advies

Bij hooikoorts kunt u het beste paardenmelk capsules gebruiken. De capsules bevatten meer dan 98% pure paardenmelkpoeder, er is nauwelijks vulstof gebruikt wordt. Dit is het eenvoudigste in te nemen. Bij gebruik van paardenmelk capsules is vijf capsules achter elkaar op dezelfde tijd innemen het meest effectief. Daarnaast kunt u paardenmelk poeder innemen. Bij het innemen daarvan kunt u deze poeder het beste mengen met vla of water. Bij paardenmelk poeder moet u twee tot drie theelepels per dag innemen.

Paardenmelk poeder of paardenmelk capsules?

Paardenmelk hebben we in de vorm van poeder en capsules. De meest gebruikte vorm is het innemen van paardenmelkcapsules. Niet alle mensen vinden de smaak van paardenmelk fijn. Daarbij is capsules ook makkelijk in te nemen en mee te nemen. De capsules bevatten meer dan 98% pure paardenmelkpoeder waardoor er nauwelijks vulstof gebruikt wordt. Elke paardenmelkcapsule heeft een inhoud van 600mg. Dit hoge percentage en de inhoud per capsule is uniek, vergeleken met andere paardenmelk capsules die worden aangeboden.

Voor kinderen is paardenmelk in poedervorm een uitkomst. Zuigelingen vanaf 4 weken mogen dit natuurlijke middel al gebruiken. Paardenmelk wordt ook gebruikt bij koemelkallergie. Hier vindt u meer informatie over paardenmelk bij koemelkallergie.

Schema paardenmelk voor alle leeftijden:

Paardenmelk capsules:
Kinderen van 4 tot 6 jaar: opbouwen naar 3 á 4 capsules per dag.
Kinderen ouder dan 6 jaar: opbouwen tot 5 capsules per dag op één vast moment.

Paardenmelkpoeder:
Baby van 4 weken tot 12 maanden: opbouwen tot 1 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 1 tot 3 jaar: opbouwen tot 1,5 á 2 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 4 tot 6 jaar: opbouwen tot 2 á 3 theelepeltjes per dag.
Kinderen ouder dan 6 jaar: opbouwen tot 3 theelepeltjes per dag.

Wij adviseren om paardenmelk minimaal 3 maanden in te nemen. Het kan zijn dat u met enkele weken al resultaten ziet. Paardenmelk is een natuurproduct, dus heeft het tijd nodig om in het lichaam opgenomen te worden. Voor iedereen is de tijd van de werking verschillend. De paardenmelk capsules mogen in 1 keer ingenomen worden, en hoeven niet verdeeld te worden over de dag. Wanneer de klachten verdwenen zijn, kan het zijn dat het inwendig nog aanwezig is. We adviseren om dan nog even door te gaan en na een maand rustig af te bouwen tot dat u merkt dat het weg blijft.

Verzenden en bezorgen

Uw bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestel u op werkdagen voor 22:00 uur, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven €60 betaalt u géén verzendkosten.

 

Ervaringen paardenmelk  paardenmelk bestellen

Artikelen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2024 Sanvita Healthy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel