Wat maakt paardenmelk uniek?

Uit de samenstelling van paardenmelk blijkt dat het in veel opzichten vergelijkbaar is met moedermelk. Paardenmelk beschermt het immuunsysteem, versterkt de bloedcirculatie en helpt bij een gezonde darmflora. Paardenmelk is voor veel aandoeningen een uniek natuurproduct. Het is belangrijk dat u paardenmelk de eerste drie maanden constituent inneemt.

​Geschiedenis van paardenmelk 

Al in de oudheid stond paardenmelk bekend om haar helende werking. De oude kennis gaat terug tot in de tijd van de Grieken. Echter waren het de Mongoolse steppenvolkeren die bekend stond om het gebruik van paardenmelk als gezondheidsproduct. Homer schrijft in de Ilias over paardenmelkers, de Hippomongolen. Ook de schrijver van de reisverhalen Herodotus looft de geneeskrachtige drank. Later werd Marco Polo waargenomen tijdens zijn reizen met paardenmelk, het favoriete drankje van Tartaren.

Paardenmelk werd bekender in 1858, toen in Rusland de oprichting plaatsvond van het eerste paardenmelk sanatorium, een soort ziekenhuis voor het herstellen van chronisch zieke patiënten. Hierna volgden veel behandelingsinstellingen die kuren met paardenmelk aanboden. Ook vandaag nog zijn er in Rusland veel ziekenhuizen die actief paardenmelk gebruiken bij maag- en darmaandoeningen, leverstoornissen, huidproblemen en andere klachten.

Paardenmelk is vetarm

Paardenmelk heeft een andere samenstelling dan koemelk. Het is het beste te vergelijken met moedermelk. Het bevat een lage viscositeit (stroperig gehalte) en unieke eiwitten zoals albumine en globuline. Vanwege het hoge gehalte essentiële aminozuren (tryptofaan, methionine en lysine) en de hoeveelheid onverzadigde vetzuren (linolzuur, linoleenzuur en arachidonzuur) heeft paardenmelk een hoge biologische en natuurlijke waarde.

Door deze samenstelling worden lichaamsdelen zoals de hartspier, spierweefsel, maag- en darmslijmvliezen, zenuwstelsel en hormoonhuishouding positief beïnvloed.

Paardenmelk helpt tegen slagaderverkalking (atherosclerose)

Paardenmelk is een bifidus melk wat betekent dat het de beschadigde vaatwanden hersteld en de aanwezigheid van prostacycline in de vaatwanden vergroot. Het bijzondere is dat deze stof de spijsvertering versterkt, en de functie van de lever verbeterd of helpt herstellen. Dit komt door de Lactobacillus acidophilus (zuur minnende bacterie) en inuline wat zorgt voor een positief effect op de groei van bifidobacterium.

Voedingstoffen in paardenmelk

Er worden in paardenmelk meer dan veertig bekende voedingsstoffen en mineralen waargenomen. De meest bekende zijn vitaminen A, C, B1, B2, B6, B12 en E. Ook levert paardenmelk organismen en mineralen zoals calcium, magnesium en sporenelementen fosfor, koper, mangaan, ijzer en seleen. Ook bevat het de enzymen peroxidase, diastase, catalase, lipase en de licht verteerbare melksuiker, hoogwaardige eiwitten en cel beschermende citroenzuur.

Hier vindt u een overzicht van alle klachten waar paardenmelk nog meer bij helpt. 

Gebruik van paardenmelk 

​​Bij de meeste aandoeningen is het aanbevolen dat u paardenmelk minimaal 3 maanden inneemt. In deze 3 maanden worden afvalstoffen uit het lichaam verwijderd en het immuunsysteem versterkt. Bekijk hier ons hele assortiment op basis van natuurlijke paardenmelk. Onze natuurlijk producten is geschikt voor jong en oud, dus ook voor zuigelingen.

Bestellen en ontvangen

Uw bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestelt u op werkdagen voor 22:00 uur, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven €60 betaal u géén verzendkosten.

 

Artikelen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2023 Sanvita Healthy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel