Cholesterol

Wat is cholesterol?

Cholesterol krijgt u via voeding binnen. Deze vettige stof kan uw lichaam ook zelf aanmaken. Uw lichaam hebt cholesterol nodig om cellen, hormonen en gal aan te kunnen maken. U kunt niet zonder cholesterol leven, maar te veel cholesterol in uw lichaam is ook niet goed. Als u olie in het water doet, ziet u dat het niet kan oplossen. Met cholesterol in uw lichaam gebeurt eigenlijk hetzelfde. Daarom wordt cholesterol door het lichaam eigenlijk als het ware verpakt in kleine bolletjes met een laagje eiwit. Zo kan uw lichaam de stof uit het bloed afvoeren. Bij steeds meer mensen is een hoge cholesterol de oorzaak van verschillende hart- en vaatziektes. Wanneer de cholesterolwaarden ophopen in de bloedwand, vernauwen de bloedvaten. Risicofactoren en oorzaken van een te hoge cholesterol zijn roken, overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk. Erfelijkheid kan ook een rol spelen. Het eten van veel verzadigd vet, bepaalde medicijnen en een traag werkende schildklier kunnen ook oorzaken zijn van een hoge cholesterol. De gevolgen daarvan zijn klachten over het hart en de bloedvaten. Er wordt vaak geadviseerd gezond te eten, niet teveel dierlijke vetten te eten, niet te roken en voldoende lichaamsbeweging uit te oefenen. Naarmate een mens minder beweegt en ongezonde voeding neemt, neemt de kans op een hoge cholesterol snel toe.

Soorten cholesterol

Er zijn twee soorten cholesterol, dus twee soorten bolletjes. Cholesterol wordt door het hele lichaam vervoerd door LDL (Lage dichtheid lipoproteïne, wat het transport door het bloed verzorgd). Soms blijft er onderweg cholesterol aan de wanden van uw bloedvaten plakken. De bloedvaten worden hierdoor nauwer, waardoor het LDL-cholesterol ook wel ‘slechte cholesterol’ genoemd. De andere soort cholesterol noemen we HDL-cholesterol (High-density-lipoproteïne, transport in waterige omgevingen). Deze stof zorgt ervoor dat het teveel aan cholesterol weer wordt opgehaald en transporteert dit naar uw lever waar het vervolgens wordt afgebroken. HDL-cholesterol wordt ook wel het ‘goede cholesterol’ genoemd.

Hoge cholesterol

Uw cholesterol kan gemeten worden door een bloedonderzoek. Het cholesterolgehalte moet normaal gesproken lager zijn dan 5mmol/L. Als het cholesterolgehalte hoger is loopt u meer kans op hart- en vaatziekten. U moet er niet te lang mee rondlopen, anders wordt de kans steeds groter dat er meer cholesterol in uw bloedvaten blijft plakken. Uw bloedvaten worden hierdoor vernauwd en er kunnen bloedpropjes ontstaan die uw vaten sluiten. Uw hart en hersenen kunnen dan te weinig zuurstof krijgen en dit kan leiden tot een TIA, een beroerte of een hartinfarct. Een te hoge cholesterol wordt vooral veroorzaakt door een verkeerd eet- en voedingspatroon. Naast gezond eten heeft niet roken en voldoende dagelijkse beweging en positieve invloed op uw lichaam en het cholesterol gehalte.

Waar op letten bij een hoge cholesterol

Wat belangrijk is en heel eenvoudig, is het minderen of minimaliseren van voeding met verzadigd vet zoals margarine, kaas, slagroom etc. Kies bij zuivelproducten altijd voor de magere varianten. Neem plantaardige oliën in plaats van harde soorten braadproducten. Drink niet zoveel koffie met cafeïne in probeer producten te eten met veel onverzadigde vetten. Producten met onverzadigde vetten zijn bijvoorbeeld olijven, noten, vis, avocado, bonen en kokosolie. Neem altijd volkoren producten en eet veel groente en fruit.

Paardenmelk bij hoge cholesterol

Naast een gezonde voeding, niet roken en voldoende beweging voor het lichaam kan paardenmelk bijdragen aan het verlagen van de cholesterolwaarden. Paardenmelk is een natuurproduct en rijk aan verschillende vitaminen, eiwitten en het heeft een laag vetpercentage. Door de positieve werking van paardenmelk bij de stofwisseling in de bloedvaten, bevordert het de werking tegen het afzetten van cholesterol. Hoewel paardenmelk niet wetenschappelijk bewezen is als geneesmiddel bij een hoge cholesterol, ervaren veel gebruikers een positieve werking. 

Gebruik van paardenmelk

Bij een hoge cholesterol is het gebruik van paardenmelk een goed natuurproduct met bijzondere eigenschappen. Paardenmelk werkt ook goed bij vele andere aandoeningen zoals hoge bloeddruk, vermoeidheid, allergieën en overgangsklachten. Paardenmelk is geschikt voor jong en oud. Hieronder vindt u een schema voor alle leeftijden.

Schema dosering paardenmelk voor alle leeftijden

Paardenmelk capsules:
Kinderen van 4 tot 6 jaar: opbouwen naar 3 á 4 capsules per dag
Kinderen ouder dan 6 jaar: opbouwen tot 5 capsules per dag

Paardenmelkpoeder:
Baby van 4 weken tot 12 maanden: opbouwen tot 1 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 1 tot 3 jaar: opbouwen tot 1,5 á 2 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 4 tot 6 jaar: opbouwen tot 2 á 3 theelepeltjes per dag.
Kinderen ouder dan 6 jaar: opbouwen tot 3 theelepeltjes per dag.

Wij adviseren om paardenmelk minimaal 3 maanden in te nemen. Het kan zijn dat u met enkele weken al resultaten merkt. Paardenmelk is een natuurproduct, dus heeft het tijd nodig om in het lichaam opgenomen te worden. Voor iedereen is de tijd van de werking verschillend. De paardenmelk capsules mogen in 1 keer ingenomen worden, dus niet verdeeld over de dag. Paardenmelk werkt vanuit de darmen, dus bouw het rustig op. Zo kunnen uw darmen aan de werking wennen.

Verzenden en bezorgen

Uw bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestelt u op werkdagen voor 22:00 uur, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven €60 betaalt u géén verzendkosten.

 

Ervaringen paardenmelk  paardenmelk bestellen

Artikelen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2024 Sanvita Healthy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel