Tekort aan vitamine

Hoe merkt u dat u een vitaminetekort hebt?

Vele mensen hebben een te kort aan vitamine zonder dat ze het in de gaten hebben. Vitamines komen voor in eten en drinken. De meest voorkomende tekort aan vitaminen zijn vitamine D-tekort en vitamine B12-tekort. Een tekort aan vitamine uit zich in veel verschillende klachten, aandoeningen of chronische ziektes. Vitamines is een verzamelnaam voor bouwstoffen voor het lichaam en kan onderverdeeld worden in dertien werkzame stoffen: vitamine A, C, D, E, K en acht soorten vitamine B. Met de samenstelling van paardenmelk bouwt u de niveaus van de vitamines in uw lichaam weer op een natuurlijke manier op. Paardenmelk bevat:

Vitamine A

Vitamine A zorgt voor huid en ogen. Ook zorgt deze vitamine voor een goede werking van het afweer- en immuunsysteem. Een tekort aan vitamine A kan een droge huid, dof haar of vermoeidheid als gevolg hebben.

Vitamine B1

Vitamine B1 zorgt voor de energievoorziening van het lichaam, deze vitamine is onmisbaar. Daarnaast is het ook goed voor de werking van de hartspier en het zenuwstelsel. Bij een tekort aan vitamine B1 kunnen afwijkingen aan hart en zenuwstelsel het risico zijn.

Vitamine B2

Vitamine B2 zorgt voor de energie van uw lichaam. Bij een tekort aan vitamine B2 krijgt u vaak een schilferige huid en scheurtjes in de mondhoeken.

Vitamine B3

Vitamine B3 zorgt ook voor energie in het lichaam. Bij een tekort aan vitamine B3 kan men vermoeid raken. Ook komt, wel in mindere mate, huiduitslag of huidontstekingen voor bij sommige mensen.

Vitamine B6

Vitamine B6 te kort komt bijna niet voor als u voldoende eet. Een tekort aan vitamine B6 kan verschillende klachten als gevolg hebben, zoals depressie, ontsteking van uw huid en vermoeidheid. Het komt vaak voor bij mensen met lever- nier- of maagklachten of auto-immuunziekten. Ook rokers, zwaarlijvige mensen en alcoholisten hebben vaker last van dit tekort. Zwangere vrouwen hebben soms ook vitamine B6 te kort.

Vitamine B7

Vitamine B7 heeft een controlerende functie ten aanzien van de celkwaliteit. Het schakelt kwaadaardige cellen uit en helpt bij het goed functioneren van de hersenen. 

Vitamine B12

Vitamine B12 zorgt voor een goede werking van uw zenuwstelsel en hersenen en is betrokken bij de stofwisseling van foliumzuur. De meeste mensen krijgen vitamine B12 voldoende binnen via de voeding. Deze vitamine zit voornamelijk in vlees. Veganisten lopen daardoor risico op een tekort aan vitamine B12 en kunnen dit dus opvullen met andere supplementen. Een tekort aan vitamine B12 kan bloedarmoede, vermoeidheid, gebrek aan eetlust en schade aan zenuwen als gevolg hebben.

Vitamine B13

Vitamine B13 wordt ook wel Orootzuur genoemd. Deze vitamine is nodig voor de aanmaak van onze DNA-cellen.

Vitamine C

Een tekort aan vitamine C komt bijna niet voor. Vitamine C te kort kan leiden tot mindere weerstand en slechtere of langdurige wondgenezing, slapeloosheid, vermoeidheid, bloedend tandvlees en reumatische klachten. Paardenmelk bevat een hoog gehalte vitamine C.

Vitamine D

Vitamine D zorgt voor stevige botten en tanden. Een tekort aan vitamine D bij ouderen geeft een toenemende kans op botontkalking.

Vitamine E

Een tekort aan vitamine E komt gelukkig weinig voor, alleen als er een stoornis van voedselopname is. Heeft u toch last van tekort aan vitamine E, dan kunnen er klachten ontstaan als bloedarmoede en schade aan de hersenen.

Vitamine K

Vitamine K zorgt voor een goede bloedstolling. Daarnaast zorgt het ook voor een goede aanmaak van botten. Baby’s hebben altijd vitamine K te kort, dus daarom krijgen baby’s na de geboorte altijd vitamine K toegediend. Volwassene die voor een lange tijd antibiotica gebruiken, kunnen ook vitamine K te kort krijgen. Een tekort aan vitamine K kan een vertraagde bloedstolling of bloedingen bij baby’s als gevolg hebben.    

Paardenmelk bij tekort aan vitamine

Door de unieke en natuurlijke samenstelling van paardenmelk is het gebruik daarvan een goede manier om het tekort aan vitamine aan te vullen. Paardenmelk bevat van zichzelf zeer veel vitamines, zoals hierboven uitgeschreven staan. Niet alleen de grote hoeveelheid diverse vitaminen, maar ook de verhoging van de weerstand is een eigenschap van paardenmelk. Bij inname van de juiste hoeveelheid (duidelijk aangegeven op de verpakking), wordt het tekort aan vitamine opgevuld.

​Het is bij een tekort aan vitaminen belangrijk dat u alle vitaminen meeneemt in het aanvullen, in plaats van u te focussen op één soort vitamine. 

Samenstelling van paardenmelk 

Natuurlijke paardenmelk bevat per 100 gram de volgende stoffen:

Water 91,05 – 91,27%
Droge stoffen 9,73 – 9,95%
Vetten 0,65 – 1,25%
Meervoudige onverzadigde vetzuren 18,7 – 25,5%
Totaal aan eiwitten 1,95 – 2,13%
Albumine en Globuline 0,75% (45% van het totaal aan eiwitten)
Caseïne 1,4%
Peptide en vrije aminozuren 961 ppm
Niet proteïne stikstof 426 ppm
Melksuiker 6,26 – 6,85%
Mineralen en sporenelementen 0,27 – 0,38%
Calcium Ca. 1000 ppm (0,13 – 0,5%)
Fosfor Ca. 536 ppm (0,03 – 0,085%)
Magnesium Ca. 120 ppm (0,004 – 0,014%)
IJzer 5,3 – 14,4 ppm
Kalium 484 – 530 ppm
Natrium 116 – 119 ppm
Chloor 302 – 440 ppm
IJzeroxide 20 ppm
Koper 0, 17 – 0,36 ppm
Mangaan 0,03 – 0,04 ppm.
Kobalt 12,4 – 16,0 ppb (microgram)
Zink 181 ppm
Silicium 244 ppm
Jodium 1.9 ppm
Selenium 1 ppm
Chroom 1 ppm
Molybdeen 1 ppm
Aluminium 209 ppm
Titanium 178 ppm

te kort aan vitamine

Vitaminen in paardenmelk

Vitamine A 0,57 – 0,89 ppm
Vitamine B1 100 – 500 ppb
Vitamine B2 150 – 650 ppb
Vitamine B3 85 ppb
Vitamine B6 300 ppn
Vitamine B7 1,4 ppb
Vitamine B12 3,3 ppb
Vitamine B13 300 m
Vitamine C 98 – 151 ppm
Vitamine D 1,25 ppm
Vitamine E 0,65 – 1,05 ppm
Vitamine K 1,2 ppb
Vitamine T (Carnitine) 1 – 2 mg.

Andere stoffen

Pantoleenzuur 0,25 ppb
Foliumzuur 8 ppb
Citroenzuur 0,175%
Acetylcholine 1 mg/l.
Lecythine 0,109 – 0,25 mg/l.
Choline 30 – 40 mg/l.
Cholestoroline 94 – 168 ppm

Enzymen en Fermenten
Peroxydase
Oxydase
Phospatase
Diatase
Katalase
Lipase
Lysozym

Gebruik van paardenmelk

Paardenmelk is een eenvoudig middel om het tekort aan vitamine aan te vullen. U kan op verschillende manieren paardenmelk innemen, en daarmee de nodige vitamines opbouwen in uw lichaam. U kan losse poeder met theelepeltjes door de vla of dessert mengen. Hiervan moet u 3 theelepels per dag op een vast moment innemen. Ook hebben we deze poeder in capsules. Capsules is voor veel mensen handig in te nemen en eventueel mee te nemen. Van paardenmelk capsules moet u er 5 per dag innemen. Als u paardenmelk zo'n 3 maanden lang inneemt heeft uw lichaam vaak weer voldoende vitaminen om goed te kunnen functioneren.

Schema paardenmelk voor alle leeftijden:

Paardenmelk capsules:
Kinderen van 4 tot 6 jaar: opbouwen naar 3 á 4 capsules per dag
Kinderen ouder dan 6 jaar: opbouwen tot 5 capsules per dag

Paardenmelkpoeder:
Baby van 4 weken tot 12 maanden: opbouwen tot 1 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 1 tot 3 jaar: opbouwen tot 1,5 á 2 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 4 tot 6 jaar: opbouwen tot 2 á 3 theelepeltjes per dag.
Kinderen ouder dan 6 jaar: opbouwen tot 3 theelepeltjes per dag.

Wij adviseren om paardenmelk minimaal 3 maanden in te nemen. Het kan zijn dat u met enkele weken al resultaten merkt. Paardenmelk is een natuurproduct, dus heeft het tijd nodig om in het lichaam opgenomen te worden. Voor iedereen is de tijd van de werking verschillend. De paardenmelk capsules mogen in 1 keer ingenomen worden, dus niet verdeeld over de dag. Bouw het rustig op, zo kunnen uw darmen aan de werking wennen.

Verzenden en bezorgen

Uw bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestel u op werkdagen voor 22:00 uur, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven €60 betaalt u géén verzendkosten.

 

     Ervaringen paardenmelk          paardenmelk bestellen

Artikelen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2024 Sanvita Healthy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel