Psoriasis

Wat is psoriasis

Psoriasis is een chronische huidaandoening en komt in België veel voor. Alleen al in ons land hebben zo’n 300.000 mensen last van psoriasis. De naam psoriasis komt van het Griekse woord ‘psore’ dat betekent schub. Psoriasis wordt vaak gekenmerkt door rode, dikke schubachtige schilfers. Deze aandoening is niet besmettelijk al denken veel mensen van wel. Er bestaan veel verschillende vormen van psoriasis:

Psoriasis vulgaris

Deze vorm komt het meeste voor. De plekken komen vooral voor op de ellebogen, knieën en op de rug boven de billen. 

Psoriasis inversa

Deze vorm wordt vaak verward met smetplekken omdat het vaak in de lichaamsplooien zit. 

Psoriasis capitis

Deze vorm veroorzaakt veel jeuk en schilfers. Bij psoriasis inversa zitten de plekken op de behaarde hoofdhuid, vooral op het voorhoofd en achter de oren. Het is vaak mogelijk dat deze vorm verwardt wordt met Seborroïsch eczeem. 

Psoriasis guttata

Vooral bij jonge kinderen begint deze vorm al. Het zijn plekjes over het lichaam. Deze plekken zijn niet opgezet zoals bij de vulgaris-vorm. De eerste plekken doen zich meestal in de kinder- of pubertijd voor.         

Psoriasis unguum

Geelbruine verkleuring van de nagels en putjes in de nagel. 

Psoriasis palmoplantaris

Vooral in de handpalmen en voetzolen komt deze vorm psoriasis palmoplantaris veel voor. 

Psoriasis arthropathica

Deze vorm komt vooral voor in gewrichten. Deze worden rood, voelen warm aan en pijnlijk door zwellingen. De weersomstandigheden spelen bij veel patiënten ook vaak een rol. 

Psoriasis kan bij iedereen optreden, vooral bij mensen die er aanleg voor hebben. Dit begint vaak in de puberteit, maar kan eigenlijk op elke leeftijd. Er speelt ook een erfelijke rol bij psoriasis. Als een vader of moeder psoriasis heeft, dan heeft een kind 10 procent meer kans om ook last te krijgen van deze huidaandoening. Als beide ouders psoriasis hebben is de kans zelfs 50 procent.

Oorzaak van psoriasis

Bij een gezonde huid merkt u niets van vernieuwing van de huidcellen. Dat gaat om de 30 dagen automatisch bij iedere cel. De opperhuid bestaat uit kleine huidcellen die afsterven en daarna afschilferen. Cliënten met psoriasis hebben dit vervangingsproces ook, maar dan vele malen sneller. Bij mensen met psoriasis krijgen huidcellen niet de kans volledig uit te groeien. Daardoor gaat de huid zichtbaar afschilferen.

Door de snelheid kunnen kleine onstekingen optreden welke de huid rood en dik maken. De oorzaak weten de meeste mensen niet. Bij gevoelens van stress, griepperiodes keelontsteking en sommige medicijnen kan psoriasis verergerd worden. Helaas zijn er weinig medicijnen en behandelingen wat echt werkt tegen psoriasis. Gelukkig hebben wij een natuurmiddel tegen psoriasis wat bij veel mensen een goed resultaat heeft.

Symptomen van psoriasis

Bij psoriasis wordt de huid schubachtig door de dikke schifers. Er is vaak sprake van jeuk, ook kunnen deze plekken pijn doen. Ook gaat de psoriasis soms gepaard met puskopjes. Dit zijn normale verschijnselen bij psoriasis. Het meest hinderlijke vinden mensen de jeuk en de vele dikke schilfers op kleding vloer of beddensprei. 

Paardenmelk bij psoriasis

Psoriasis behandeling

Lichttherapie, lasertherapie, vettige zalven, hormoonzalven, afleren van krabben; kortomg, er bestaan zeer veel verschillende behandelingen en medicaties tegen psoriasis. Alle middelen onderdrukken de ontstekingsreactie of onvriendelijke gevolgen, maar nemen de oorzaak niet weg. Op deze manier verdwijnt de aandoening niet. Toch hebben we gelukkig één natuurmiddel waar veel mensen met psoriasis baat bij hebben: paardenmelk!

De jeuk is na een aantal weken paardenmelk innemen grotendeels weg en er wordt vaak al een goed verschil gezien in de huid. Paardenmelk is een natuurproduct waar u waarschijnlijk nooit over hebt gehoord of gelezen. Paardenmelk wordt in België steeds meer gebruikt. In heel veel landen is dit natuurlijke middel algemeen bekend of wordt het zelfs door de doctoren voorgeschreven bij huid- en long- en darmklachten. Ook in Nederland en Duitsland is paardenmelk steeds bekender wordend fenomeen. 

Paardenmelk bij psoriasis

Bij het bestrijden van psoriasis kan paardenmelk als een alternatief hulpmiddel gezien worden. Veel gebruikers van paardenmelk bij psoriasis hebben er baat bij. Omdat paardenmelk veel verschillende eiwitten en vitamines en een laag percentage vet bevat, heeft het een gunstige werking op het immuunsysteem. Zo wordt van binnenuit de huid op een natuurlijke manier gevoed. Paardenmelk zorgt ervoor dat de darmflora goed gaat werken, zodat de afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd kunnen worden. Doordat de afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd én alle vitamines en mineralen optimaal aanwezig zijn uit zich het bijvoorbeeld niet meer in psoriasis, eczeem, hooikoorts of astma. 

Paardenmelk hebben wij in de vorm van capsules en poeder. Door de zoete smaak is het goed te combineren met andere eet- of drinkwaren. Voor een effectief resultaat is het goed om paardenmelk minimaal 3 maanden te gebruiken en de huid van buitenaf te verzachten met onze paardenmelklotion.

Schema paardenmelk voor alle leeftijden:

Paardenmelk capsules:
Kinderen van 4 tot 6 jaar: opbouwen naar 3 á 4 capsules per dag
Kinderen ouder dan 6 jaar: opbouwen tot 5 capsules per dag

Paardenmelkpoeder:
Baby van 4 weken tot 12 maanden: opbouwen tot 1 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 1 tot 3 jaar: opbouwen tot 1,5 á 2 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 4 tot 6 jaar: opbouwen tot 2 á 3 theelepeltjes per dag.
Kinderen ouder dan 6 jaar: opbouwen tot 3 theelepeltjes per dag.

paardenmelk bij psoriasis

Paardenmelk capsules voor drie maanden (solden)

Wij adviseren om paardenmelk minimaal drie maanden in te nemen. Het kan zijn dat u met enkele weken al resultaten ziet. De paardenmelk capsules mogen in 1 keer ingenomen worden en hoeven niet verdeeld te worden over de dag. Wanneer u het resultaat bereikt heeft, is het belangrijk dat de capsules nog even ingenomen worden. Het kan zijn dat het inwendig nog aanwezig is. We adviseren om dan nog even door te gaan en na een maand rustig af te bouwen tot dat u merkt dat het weg blijft. Sommigen blijven na de drie maanden een of twee capsules innemen om de terugkomst te weerstaan.

Natuurlijke crème voor psoriasis 

Bij psoriasis is het belangrijk de huid te verzorgen met natuurlijke producten. Voor een rustige huid wordt de paardenmelk bodylotion en shampoo op basis van paardenmelk aangeraden. Dit kun u moeiteloos uitsmeren over uw hele lichaam. De lotion zorgt ervoor dat het huid van buiten wordt gevoed. Het trekt direct in en voelt niet vettig aan. Ook deze lotion is gemaakt op basis van paardenmelk en natuurlijke ingrediënten. Hier vindt u meer informatie over onze paardenmelk lotion.

Ook douchegel op basis van paardenmelk is een weldaad voor de huid in bad of de douche. De jeuk wordt minder en de huid goed verzorgd bij veel watergebruik.

Bestellen en ontvangen

De bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Plaats u de bestelling voor 22:00 uur, dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven €60 zijn de verzendkosten gratis.

Ervaringen paardenmelk  paardenmelk bestellen

Artikelen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2024 Sanvita Healthy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel