Overgang

Wat is de overgang?

De overgang is een levensfase waar elke vrouw last van krijgt. In deze periode gaat een vrouw van de vruchtbare periode naar de onvruchtbare periode in haar leven. De eierstokken stoppen of verminderen de aanmaak van vrouwelijke hormonen. De hormonen die nog wel in het lichaam komen worden aangemaakt in het vetweefsel. Mede hierdoor is het zo dat oestrogenen meer aangemaakt worden door vollere vrouwen en minder door vrouwen met weinig vetweefsel. Hierdoor hebben vrouwen met weinig vetweefsel over het algemeen meer last van de overgang

De mate waarin vrouwen last hebben van de overgang verschilt per persoon. De meeste vrouwen ervaren deze periode als onprettig. Bij sommige vrouwen komt het voor dat het volledige functioneren wordt belemmerd door de overgang.

Klachten aan het begin van de overgang:

 • U kunt last hebben van een droge lichaamshuid
 • Uw huid verlies elasticiteit
 • U kunt pijn bij het vrijen krijgen doordat de schede gevoeliger is geworden
 • Onwillekeurig urineverlies tijdens de overgang
 • Spier- en gewrichtsklachten kunnen optreden

Later in de overgang:

 • Botverlies, de botten worden poreuzer en er kan gemakkelijker een botbreuk optreden
 • Het risico op hart en vaatziekten neemt toe
 • Versterkte haargroei in het gezicht

Mentale klachten bij de overgang

De veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen naast lichamelijke klachten ook zorgen voor mentale klachten tijdens de overgang. U kunt last krijgen van stemmingswisselingen, moeheid en lusteloosheid. Het besef dat er een verandering plaatsvind van vruchtbare naar onvruchtbare vrouw kan voor sommigen erg moeilijk te aanvaarden zijn.

Vervroegde overgang

Sommige vrouwen hebben te maken met een vervroegde overgang. De ongemakken van de overgang zijn hetzelfde, maar worden eerder dan normaal ervaren. Over vervroegde overgang word gesproken als de klachten vóór het 40ste levensjaar voorkomen. Dat gebeurt bij ongeveer 1% van de vrouwen. Bij 1 op de 1000 vrouwen hebben vrouwen vanaf hun 30ste levensjaar al last van de overgang.

Er zijn verschillende oorzaken van een vervroegde overgang:

 • Beschadiging of verwijdering van de eierstokken
 • Enzymafwijkingen
 • Erfelijke afwijkingen
 • Afweer ziekten

Dit kunnen de oorzaken zijn, maar bij de meeste vrouwen blijft de oorzaak onbekend. Vrouwen die langere tijd niet meer menstrueren, kunnen met een bloedtest laten onderzoeken of er een sprake is van een vervroegde overgang.

Medicijnen tegen opvliegers

Er zijn tal medicijnen tegen opvliegers. Deze medicijnen kunt u vinden in de drogisterijen. Helpen deze ook echt daadwerkelijk? Er is geen medicijn die kan helpen bij álle symptomen van de overgang. Synthetische middelen worden geproduceerd om de klachten aan te pakken. Dit is tegenstelling tot wat u nodig hebt, namelijk een complete aanpak van alles waar u last van hebt. En het liefst een medicijn die de oorzaak aanpakt, en niet de gevolgen. Natuurlijke middelen kunnen hierbij helpen. Paardenmelk is zo’n natuurlijk middel. Veel mensen ervaren vermindering van de klachten en hebben daarmee een fijne overgang. Lees hieronder meer over de werking paardenmelk bij overgang verschijnselen.

Eén natuurlijk middel tegen de overgang

Tijdens de overgang verandert er erg veel in het vrouwelijke lichaam. Mannen en vrouwen ervaren dat samen. Er zijn een aantal natuurlijke middelen tegen de overgang verschijnselen. Er is één natuurlijk middel tegen de overgang verschijnselen welke alles omvat wat een mens nodig heeft en dat is paardenmelk. De unieke samenstelling van paardenmelk is te vergelijken met moedermelk. Moedermelk is het beste wat een lichaam kan krijgen. Moedermelk is afgestemd op de ontwikkelingen in het lichaam. Er is wereldwijd nog nooit beter voeding ontwikkeld voor baby’s dan natuurlijke moedermelk. Paardenmelk bevat veel vitamine en mineralen, namelijk meer dan veertig verschillende soorten. Dit natuurlijke middel tegen de overgang draagt bij aan een goede hormoonhuishouding, sterkere gewrichten en een gezonde darmflora. Bekijk hier waar paardenmelk nog meer goed voor is.

Veel mensen ervaren de klachten van de overgang niet zo erg als ze paardenmelk gebruiken. Vrouwen die dit natuurlijk middel tegen de overgang gebruiken hebben minder fysieke en lichamelijke klachten en zijn daardoor mentaal sterker.

Hoe neemt u paardenmelk in?

Paardenmelk hebben we in de poedervorm in capsules en losse poeder. De capsules worden het meest gebruikt door volwassenen. Het is makkelijk in te nemen, maar ook eventueel makkelijk mee te nemen. Het is fijn om paardenmelk blijven in te nemen tijdens de overgang. Zo heeft u minder last van de overgang en kunt u de lichamelijke klachten meer aan. We raden het aan om de paardenmelk capsules tegelijk in te nemen, op een vast moment van de dag. Dit natuurmiddel tegen de overgang verschijnselen heeft tijd nodig om in uw lichaam op te nemen. Daarom neemt u de eerste 3 maanden 5 capsules per dag. Daarna bouwt u het gebruik helemaal af, of blijft u voor de periode dat u dat nodig vindt een lagere dosering gebruiken.

natuurlijk middel tegen overgang

Lees hier meer over paardenmelk capsules.

 

De capsules zijn eenvoudig te bestellen via deze link. We raden aan om paardenmelk minimaal 3 maanden in te nemen voor een goed resultaat. Het heeft de tijd nodig om in uw lichaam op te nemen, omdat het een natuurproduct is. Dit natuurlijke middel tegen de overgang verschijnselen is met 28 dagen in alle lichaamsdelen geweest en heeft de werking kunnen doen. Daarna moet dit natuurlijkmiddel tegen de overgang nog 60 dagen ingenomen worden. U kunt daarna rustig afbouwen. Wanneer u volledig afbouwt maar merkt dat u het fijn vindt om het te blijven innemen, kunt u het ook afbouwen naar één of twee capsules per dag.

Paardenmelk kan ook helpen bij vele andere aandoeningen zoals eczeemhooikoortsdarmklachten en long- of luchtwegklachten.

Bestellen en ontvangen

Uw bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestelt u op werkdagen voor 22:00 uur, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven €60 betaalt u géén verzendkosten.

 

Ervaringen paardenmelk  paardenmelk bestellen

Artikelen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2024 Sanvita Healthy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel