Acne / puistjes

Wat is acne?

Acne komt bij veel mensen voor. Het komt van de ontsteking in de talgklieren van de huid. Deze zitten net onder de oppervlakte van de huid. Door deze klieren worden steeds weer nieuwe cellen gemaakt die de huid en haren als het ware smeren. Er komt een olieachtige stof uit de klieren. Door de verandering van hormonen veranderen de talgklieren waardoor ze soms ontstoken raken. Dit kan vervelende bultjes opleveren. Als de jeugdpuistjes uitgeknepen worden, kan het in sommige gevallen op latere leeftijd teruggezien worden doordat het forceren littekens op de huid kan veroorzaken. Acne komt op verschillende leeftijden voor maar het meeste in de puberteit, in de leeftijd van 15 tot ongeveer 18 jaar. De ene heeft meer last van acne dan een ander. Iedereen stoort zich aan deze aandoening, bij sommige mensen kan het zelfs tot somberheid leiden. Tegenwoordig zijn er gelukkig ontzettend veel middelen en behandelingen tegen acne die u kunt gebruiken. Er zijn ook aandoeningen die veel op acne lijken, maar toch anders zijn. Deze bespreken we hieronder.

Hoe krijg u last van acne?

Acne kan genetisch bepaald zijn, zoals bijvoorbeeld bij eczeem ook weleens zo is. Het kan ook door uw hormonen komen. Sommige vrouwen krijgen bijvoorbeeld in de zwangerschap ineens last van acne. Door te veel hormonen kunt u ook acne krijgen. Ook is uit verschillende onderzoeken gebleken dat psychologische stress ook een oorzaak kan zijn van acne. Door vettige en poriën-afsluitende cosmetica te gebruiken kunt u ook last krijgen van acne. Strakke kleding op uw huid kan ook een oorzaak van acne zijn.  

Hoe ontstaat acne in de puberteit?

Als het geslachtshormoon toeneemt leidt dit tot grote aanmaak talg in de klieren. De haarfollikel komt verstopt te zitten met dode hoorncellen. Talg hoopt zich op onder de afsluiting en leidt op een bepaald moment tot een ontsteking. De talg komt hierdoor vrij in de huid en leidt tot verdere ontsteking en uit zich dus in een puist. Tijdens de puberteit neemt de bacteriën op de huid aanzienlijk toe waardoor dit een extra voedingsbodem is.

Talg zorgt ervoor dat het huid geen vocht verliest. Het beschermt de huid tegen veel bacteriën en schimmels. De productie van de talg is afhankelijk van verschillende factoren: de hoeveelheid geslachtshormonen, de leeftijd, bepaalde geneesmiddelen, vitamine A en antiandrogenen. Acne heeft niets te maken met voedselallergie, vitaminetekort of slechte hygiëne. Wat mogelijk is dat er wel een relatie is met het eten van zuivelproducten. Ook voeding met veel suikers kan acne verergeren.

Hoe ziet acne eruit?

Acne bestaat uit verschillende vormen:

Comedonen (mee-eters)

Er zijn verschillende types, open en gesloten comedonen. De open comedonen zijn grijs of zwart van kleur. Bij gesloten comedonen hoopt de talg op, deze zijn zichtbaar als witte puntjes. Deze zorgen niet voor een ontsteking.

Pustels (puistjes)

Pustels (Latijn) worden in Nederland gewoon puistjes genoemd. Dit zijn eigenlijk gesloten comedonen die ontstoken zijn geraakt. Deze puistjes zijn duidelijk rood en de huid eromheen ook.

Infiltraten

Infiltraten kunnen spontaan ontstaan, meestal ontstaan deze puistjes door het uitknijpen van een puistje. Door de druk op de wand van de talgklier, kan deze scheuren waardoor het in de omgevende huid terechtkomt. Deze puist kan daarom pijn doen door een flinke ontsteking van de huid.

Postinflammatoir erytheem

Deze aandoening wordt vooral gezien bij mensen met een donker huidtype. Deze verdwijnt in de loop der jaren. Men kan dit proces versnellen door te bleken. Dit moet echter onder begeleiding van een arts om te voorkomen dat de behandeling misgaat met alle gevolgen van dien.

Littekens

Dit kan bij elke vorm van acne ontstaan, maar wordt meest gezien bij ernstige vormen, zoals acne conglobata. Littekens kunnen steeds minder worden in de loop van de jaren, maar verdwijnt helaas nooit helemaal. Er zijn verschillende manieren om acne te behandelen, deze bespreken we hieronder.

Er zijn verschillende soorten acne:

Acne vulgaris

Deze vorm van acne bestaat uit gesloten comedonen, ontstoken papels en postinflammatoir erytheem. Bij deze acne zijn er verschillende behandelingen mogelijk.

Acne conglobata

Bij deze vorm van acne is er een heftige ontsteking in de talgklieren. Dit kan leiden tot een rode, pijnlijke infiltraten. Deze aandoening vindt u meestal op de rug. Dit komt vooral voor bij mannen. Ook deze kan behandeld worden. In de meeste gevallen wordt isotretinoine voorgeschreven.

Acne fulminans

Deze heftige vorm van acne komt plotseling op maar is gelukkig zeldzaam. Deze huidafwijking lijkt erg op conglobata. U kunt van deze soort acne ziek zijn, wat zich uit in gewrichtspijn, gewichtsverlies en spierpijn. De oorzaak van deze acne is onbekend.

Acne infantum

Acne infanum kan voorkomen bij pasgeboren baby’s, door invloed van hormonen. Deze aandoening verdwijnt vanzelf. Er is geen behandeling voor nodig.

Ance tarda (bij volwassenen)

Acne tarda verschilt uiterlijk niet van de gewone acne. Men spreekt van deze acne, wanneer acne erger wordt na de puberteit of begint.

Acne ectopica

Ook deze acne is niet te vergelijken met de gewone acne. Deze vorm van acne komt vaak voor in de liezen en de oksels.

Er zijn nog meer soorten wat lijkt op acne vulgaris, maar is het niet:

Gist puistjes, rosacea, zomeracne en pseudofollicilitis. Deze vormen van acne is geen familie van acne vulgaris. Toch komt het allemaal door één oorzaak. Dat komt doordat de darmflora niet goed werkt. Als de darmflora goed werkt, kunnen de afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd en hierdoor ontstaan er geen ontstekingen in de huid.

Behandelingen tegen acne

Er zijn tal behandelingen, medicijnen en zalfjes tegen acne. Deze middelen kunnen worden voorgeschreven bij de huisarts, maar zijn ook te koop bij een drogisterij. Deze middelen zijn vaak niet goed voor uw lichaam en huid en werken alleen tegen acne. Uw huid wordt er rustiger van maar ook tegelijk dunner. Gelukkig is er ook een natuurlijk middel tegen acne wat ook goed werkt: paardenmelk. Deze hebben wij in de vorm van capsules en poeder en is makkelijk in te nemen. We hebben ook paardenmelk in cosmetica, bijvoorbeeld een unieke dagcreme en nachtcreme op basis van paardenmelk. Deze zorgt voor een zachte en gladde huid en ook de littekens worden hiermee verminderd.

Paardenmelk bij acne

Veel mensen ervaren na veel medicijnen, zalfjes of andere medische mogelijkheden niet de gewenste resultaat, namelijk een gladde huid. Hoewel de uitwerking van paardenmelk als middel tegen puistjes niet wetenschappelijk bewezen is, hebben veel gebruikers baat bij het gebruik van dit natuurlijke middel. In sommige gevallen lost het gebruik van paardenmelk het probleem zelfs op. De samenstelling van paardenmelk is uniek ten opzichte van andere natuurproducten. Paardenmelk is rijk aan veel verschillende vitamines, bevat veel verschillende eiwitten en is een zuiver natuurproduct zonder bijwerkingen. Hierdoor kan het geen kwaad dit product te proberen tegen acne. Paardenmelk is daarbij ook goed voor tal van andere aandoeningen.

Gebruik van paardenmelk

Paardenmelk is op verschillende manieren te gebruiken tegen acne. Deze hebben wij in de vorm van poeder en capsules.

Schema paardenmelk voor alle leeftijden:

Paardenmelk capsules:
Kinderen van 4 tot 6 jaar: opbouwen naar 3 á 4 capsules per dag
Kinderen ouder dan 6 jaar: opbouwen tot 5 capsules per dag

Paardenmelkpoeder:
Baby van 4 weken tot 12 maanden: opbouwen tot 1 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 1 tot 3 jaar: opbouwen tot 1,5 á 2 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 4 tot 6 jaar: opbouwen tot 2 á 3 theelepeltjes per dag.
Kinderen ouder dan 6 jaar: opbouwen tot 3 theelepeltjes per dag.

Wij adviseren u om paardenmelk minimaal 3 maanden in te nemen. Het kan zijn dat u met enkele weken al resultaten ziet. Paardenmelk is een natuurproduct, dus heeft tijd nodig om in het lichaam opgenomen te worden. Voor iedereen is de tijd van de werking verschillend. De paardenmelk capsules mogen in 1 keer ingenomen worden, en hoeven niet verdeeld te worden over de dag. Wanneer de klachten verdwenen zijn, kan het zijn dat het inwendig nog aanwezig is. We adviseren om dan nog even door te gaan en na een maand rustig af te bouwen tot dat u merkt dat het weg blijft of een of twee capsules per dag blijft innemen.

Verzenden en bezorgen

Uw bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestelt u op werkdagen voor 22:00 uur, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven €60 betaalt u géén verzendkosten.

 

Ervaringen paardenmelk  paardenmelk bestellen

Artikelen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2024 Sanvita Healthy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel