Hoge bloeddruk

Wat is een hoge bloeddruk?

Uw hart pompt ongeveer 60 tot 100 keer per minuut bloed door uw lichaam. Hierdoor staat er van nature druk op de wanden van uw bloedvaten. U spreekt hier over bloeddruk. Bij een gezond lichaam zijn de bloedvaten zo sterk en elastisch dat deze druk niet erg is. Als deze echter druk te hoog is, spreekt men over een te hoge bloeddruk.

Wanneer ontstaat hoge bloeddruk?

De bloeddruk kan in de loop van de dag wisselen. In de ochtend en avond is de druk meest lager dan in de middag. Dat komt door sport, beweging, praten en door emoties waarbij de bloeddruk kan oplopen. Een te hoge bloeddruk wordt bij de huisarts of in het ziekenhuis vastgesteld. De artsen stellen de diagnose pas vast, wanneer er bij iemand op drie verschillende momenten een te hoge bloeddruk is gemeten.

Wanneer heeft u een te hoge bloeddruk: als uw bovendruk hoger is dan 140 mmHg en/of een onderdruk hoger dan 90 mmHg. Dit niveau van de bloeddruk is erg laag, uw hart ontspant tussen het kloppen door.

Symptomen van een hoge bloeddruk

Er zijn geen duidelijk symptomen wanneer u een hoge bloeddruk hebt. U kunt het over het algemeen niet voelen. Het kan wel schadelijk zijn voor uw lichaam. Een te hoge bloeddruk kan een risicofactor en beginnende fase zijn van hart- en vaatziekten.

Bij een extreem hoge bloeddruk kunnen er lichamelijke klachten bij komen: duizeligheid, hoofpijn, rusteloosheid, kortademigheid, problemen met kijken, pijn op de borst, verwarring, oorsuizen, tintelingen in handen en voeten, hartkloppingen, neusbloeding, vermoeidheid en misselijkheid.

Hypertensie wordt vaak pas ontdekt wanneer al schade is opgetreden. Een te hoge bloeddruk mag u niet voorbij laten gaan, daarom moet u bij twijfel uw bloeddruk laten meten.

Wat is hypertensie?

Pulmonale Arteriële Hypertensie is een bijzondere vorm van een hoge bloeddruk. Hierbij is de druk in de longslagader en een deel van uw hart verhoogd. Dit wordt vaak pas ontdekt als de schade al is ontstaan. Hierbij is de bloeddruk dan zo hoog, meestal rond de 300/120 mmHg of 220/130 mmHg, dat het schade kan brengen aan uw hersenen, nieren en ogen. Ook kan het leiden tot hartfalen. Bij twijfel is het goed om uw bloeddruk te laten meten. Deze bijzondere vorm van een hoge bloeddruk is zeldzaam, progressief, ongeneeslijk en daarbij ook levensbedreigend. Dit komt vooral voor bij vrouwen.

Oorzaken van een hoge bloeddruk

De oorzaak kunt u achterhalen door een bloedonderzoek te doen. Deze oorzaken van een te hoge bloeddruk komen het meeste voor in onze westerse samenleving:

  • Ongezond eten is een logische oorzaak van een te hoge bloeddruk.
  • Roken werkt de bloedwaarden tegen en zorgt voor verontreiniging in de longen. 
  • Overmatig alcoholgebruik zorgt voor een verhoging van de ontstekingswaarden.
  • Weinig lichaamsbeweging maakt de spieren lui en doorbloeding minder effectief. 
  • Overgewicht zorgt voor vernauwing van de bloedvaten.
  • Stress zet verkeerde spanning op spiergroepen waar bloedvaten negatieve gevolgen van ondervinden. 
  • Erfelijk factoren spelen in sommige families ook een rol. 
  • Leeftijd is een belangrijke factor maar geen oorzaak. Hoe ouder u wordt, hoe groter de kans is dat uw bloeddruk verhoogt.
  • Menopauze kan, doordat vrouwen soms zwaarder worden, leiden tot een hoge bloeddruk.
  • Diabetes waarbij de bloedvaten kunnen minder soepel zijn, dus heeft u meer kans op een hoge bloeddruk.
  • Zwangere vrouwen met een hoge bloeddruk hebben een groter risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten in de toekomst. Ook vrouwen die zwangerschapsvergiftiging doormaken hebben kans op hart- en vaatziekten op latere leeftijd.

Gevolgen van een hoge bloeddruk

Bij mensen met een hoge bloeddruk is de kracht op de vaatwanden groter dan normaal, omdat de druk groter is. De vaatwanden kunnen hierdoor op termijn beschadigd raken en minder flexibel worden. Dit wordt ook wel aderverkalking genoemd. Dit begint vaak eerst in de kleinere vaatjes van het lichaam. Als de vaten vernauwd en beschadigd raken word het lastiger voor het hart om bloed door de vaten te pompen. Voor het hart kost het dan ook meer moeite om goed te functioneren. Dat vraagt meer energie dan normaal, waarmee u de kans verhoogt op hart- en vaatziekten, zoals bijvoorbeeld een hartinfarct of een beroerte.

Beste tips bij een hoge bloeddruk

  1. Meten is weten. U kunt uw bloeddruk zelf meten of door uw huisarts laten doen. Het is goed om te weten wat uw bloeddruk is om het in de gaten kunnen houden.
  2. Wees zuinig met zout. Gemiddeld eet een Nederlander 10 gram zout per dag. Dat is erg veel. Dit kunt u beperken tot 6 gram zout, hierdoor verlaagt u de kans op een beroerte of een hartinfarct met een kwart.
  3. Eet vaker vis. Vleeswaren, room en gefrituurde etenswaren is allemaal erg lekker maar is een aanslag op uw slagaders. Olijfolie, koolzaadolie of notenolie bevatten daarentegen veel onverzadigde vetten en zijn goed om de slagaders soepel te houden. Vis bevat omega-3-vetzuren die het hart en de bloedvaten beschermen. Elke dag groente en fruit eten kan uw bloeddruk ook doen dalen.
  4. Een blik op de weegschaal. Door een paar kilootjes af te vallen, kunt u bloeddruk verlagen en de kans op hypertensie verlaagt wel met bijna de helft.
  5. Goed bewegen. Drie keer per week gedurende twintig minuten stevig stappen of fietsen is voldoende om de bloeddruk te normaliseren.
  6. Stop met roken. Nicotine zorgt voor de verhoging van uw bloeddruk en beschadigt de slagaders. Wie vijf tot tien sigaretten per dag rookt, heeft liefst twee tot drie keer meer kans op hoge bloeddruk.
  7. Neem paardenmelk tegen hoge bloeddruk. Lees hieronder waarom. 

Medicijnen bij een hoge bloeddruk

Afhankelijk van het advies van de huisarts worden bij een hoge bloeddruk medicijnen voorgeschreven, zoals: bètablokkers, plaspillen, ACE-remmers, enzovoort. Mogelijke bijwerkingen hiervan zijn koude handen, vermoeidheid, kriebelhoest, dikke enkels, hoofdpijn, enzovoort. Gelukkig bestaat er ook natuurlijk middel tegen een hoge bloeddruk: paardenmelk.

Paardenmelk tegen hoge bloeddruk

Een natuurproduct wat helpt als hoge bloeddruk medicijn is paardenmelk. Door de unieke samenstelling van paardenmelk is het een natuurlijk middel tegen hoge bloeddruk. Paardenmelk is van nature rijk aan meer dan 40 verschillende vitaminen en mineralen. Door vanuit de maag en darmen het bloed op te waarderen met goede vitaminen en mineralen, zorgt dit voor een afname van de slechte bacteriën in het bloed en zorgt voor betere bloedvaten. De oorzaak van een te hoge bloeddruk ligt veelal bij een te hoge hoeveelheid slechte delen in het bloed. Hier vindt u meer informatie over paardenmelk.

Gebruik van paardenmelk

Bij hoge bloeddruk is het gebruik van paardenmelk een goed natuurproduct met bijzondere eigenschappen. Paardenmelk werkt ook goed bij vele andere aandoeningen zoals cholesterol, vermoeidheid, allergieën en overgangsklachten. Paardenmelk is geschikt voor jong en oud. Hieronder vindt u een schema voor alle leeftijden.

Schema dosering paardenmelk voor alle leeftijden

Paardenmelk capsules:
Kinderen van 4 tot 6 jaar: opbouwen naar 3 á 4 capsules per dag
Kinderen ouder dan 6 jaar: opbouwen tot 5 capsules per dag

Paardenmelk poeder:
Baby van 4 weken tot 12 maanden: opbouwen tot 1 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 1 tot 3 jaar: opbouwen tot 1,5 á 2 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 4 tot 6 jaar: opbouwen tot 2 á 3 theelepeltjes per dag.
Kinderen ouder dan 6 jaar: opbouwen tot 3 theelepeltjes per dag.

Wij adviseren om paardenmelk minimaal 3 maanden in te nemen. Het kan zijn dat u met enkele weken al resultaten merkt. Paardenmelk is een natuurproduct, dus heeft het tijd nodig om in het lichaam opgenomen te worden. Voor iedereen is de tijd van de werking verschillend. De paardenmelk capsules mogen in 1 keer ingenomen worden, dus niet verdeeld over de dag. Paardenmelk werkt vanuit de darmen en het bloed, dus bouw het rustig op. Zo kunt uw darmen aan de werking wennen.

Bestellen en ontvangen

Uw bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestelt u  op werkdagen voor 22:00 uur, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven €60 betaalt u géén verzendkosten.

     Ervaringen paardenmelk          paardenmelk bestellen

Artikelen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2024 Sanvita Healthy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel