De 6 beste tips tegen hooikoorts.

Artikel 8 van 18

Waar komt hooikoorts vandaan?

Heeft u last van hooikoorts? Hooikoorts is een vorm van allergie, dat veroorzaakt wordt door stuifmeel. Het stuifmeel komt van bomen, bloemen en planten. In Nederland zijn dit de planten die het meeste stuifmeel produceren: Gras, paardenbloem, margriet en hazelaar. Niet alle mensen hebben last van deze soorten stuifmeel. Boomstuifmeel komt voornamelijk voor in de maanden van februari tot april. Heeft u bijna geen last van boomstuifmeel maar bent u allergisch voor graspollen, dan zijn juni en juli de maanden waarin u erg last van hooikoorts kan hebben. Sommige mensen hebben het hele jaar door last van hooikoorts. Hoeveel last u ervan heeft is voor iedereen weer anders.

Benieuwd wat je zelf al kunt doen om hooikoorts te verminderen?
Download de 
vijf praktische tips tegen hooikoorts!­­

tips tegen hooikoorts natuurlijk middel

Symptomen hooikoorts

Tijdens de hooikoortsperiode dwarrelt er overal stuifmeel door de lucht. Bij het inademen van stuifmeel raken uw slijmvliezen geïrriteerd en daardoor kunnen er klachten van hooikoorts ontstaan zoals:

  • Loopneus
  • Hardnekkige niesbuien
  • Geïrriteerde ogen
  • Vermoeidheid
  • Kriebelhoest
  • Verstopte neus
  • Benauwdheid

De tijd van de pollen is voor sommige mensen echt een zware tijd en kunnen niet goed presteren in hun dagelijkse leven. Ziekteverzuim en doktersbezoeken liggen hierdoor hoger in de hooikoortsperiode dan daarbuiten.

6 beste levensstijl tips bij hooikoorts

  • Zoek uit voor welke pollen u allergisch bent; 
  • Houd de pollenkalender in de gaten, en probeer de pollen waarvoor u allergisch bent zoveel mogelijk te vermijden;
  • Als u allergisch bent van gras, hang dan geen natte was buiten om te drogen. De pollen uit het gras en de bomen gaan in uw was zitten, waar u later last van krijgt;
  • Smeer wat vaseline rond uw neus, zo beschermt u tegen de prikkeling van de pollen;
  • Draag een zonnebril die goed aansluit rond de ogen, hierdoor heeft het stuifmeel geen contact met uw ogen;
  • Houd ramen zoveel mogelijk dicht zodat het stuifmeel zo min mogelijk in huis komt;
  • Was uw haren en uw kleding goed als u veel buiten hebt gelopen, dat bevordert onder andere uw slaap.

Voordat we u voorstellen aan slechts één natuurwonder waar hooikoorts van over kan gaan, eerst nog wat over voeding:

6 beste voedingstips bij hooikoorts

Al zou u het niet direct zeggen, maar voeding krijgt steeds meer aandacht in de strijd tegen hooikoorts. Uw lichaam is blijkbaar in staat iets tegen de gevolgen van hooikoorts te doen en de oorzaak aan te pakken, mits u bepaalde voedingsstoffen vermijdt en andere stoffen juist inneemt. Deze voedingsmiddelen kunt u eten om minder last van hooikoorts te krijgen en kan leiden tot minder klachten bij hooikoorts:

  • Wortel;
  • Uien;
  • Knoflook;
  • Basilicum en tijm;
  • Gember;
  • Kurkuma.

Het geregeld eten van bovenstaande groenten en kruiden kan de hooikoorts enigszins verlichten.

Wortel is een plant met van nature veel voorkomende pigmenten, zoals carotenoïden. Deze stof heeft een natuurlijke werking als antioxidant en kunnen ontstekingen in bijvoorbeeld luchtwegen en longen terugdringen. Carotenoïde is ook een verstekend natuurproduct voor uw immuunsysteem.

Door de hoeveelheid Quercetine wat in uien aanwezig is, helpt deze stof de gevolgen en symptomen van hooikoorts te verminderen. De hoeveelheid Quercetine in uien is tien keer zoveel als in broccoli wordt waargenomen en drie keer zoveel als in kool wordt gevonden.

Knoflook is een natuurlijke antioxidant wat ook het sofje Quercetine bevat en daarom de gevolgen van hooikoorts kan verminderen. Ook verbetert knoflook de bloedsomloop en verlaagt het de bloeddruk.

Basilicum heeft een bevorderende werking op de spijsvertering en ontspant uw zenuwstelsel. Daarnaast heeft Tijm een antibacteriële werking en bevat het de werkzame stof Thymol. Deze stof werkt goed bij bijvoorbeeld keelpijn.

Gember is een algemeen werkende wortel tegen veel ziektes. Het helpt ontstekingen tegen te gaan en heeft een kalmerende werking op de spijsvertering. Ook kunt u van gember theezetten.

Kurkuma (ook wel geelwortel genoemd) is een van de krachtigste natuurproducten met medicinale eigenschappen. Kurkuma is ontstekingsremmend en pijnstillend en is geschikt voor allerlei ziektes.

Natuurlijk middel tegen hooikoorts

Geen gesnotter meer en geen rode ogen of andere aandoeningen? Er is een natuurproduct wat ervoor zorgt dat u geen last meer hebt van uw neus en ogen en is een natuurlijk middel tegen hooikoorts.

Paardenmelk is een natuurlijk middel tegen hooikoorts en werkt vanuit de oorzaak tegen hooikoorts. Paardenmelk neemt u in, zo het werkt van binnenuit.

Hoe paardenmelk werkt tegen hooikoorts

In paardenmelk zit zoveel goede stoffen (meer dan 40!) die ervoor zorgen dat uw darmflora goed gaat functioneren en uw darmflora zelf de afvalstoffen kan afvoeren. De veelheid aan vitaminen en mineralen in paardenmelk, en vooral de diversiteit aan deze gezonde stoffen, hebben een positief effect op hooikoorts. Als de darmflora niet goed werkt, uit dat zich in een allergische reactie op uw huid of luchtwegen. Door paardenmelk capsules drie maanden in te nemen, heeft u grote kans dat u na deze maanden geen last meer krijgt van hooikoorts, astma, eczeem of ander allergische aandoening. U hoeft na deze maanden ook geen behandelingen, pilletjes of zalfjes te gebruiken wat voor veel mensen een opluchting is.

Paardenmelk tegen allergieën is voor vele mensen onbekend, dat komt doordat het niet wetenschappelijk bewezen is. Door de vele goede ervaringen van mensen in zowel Nederland als daarbuiten, die als natuurlijk middel tegen hooikoorts paardenmelk gebruiken, wordt paardenmelk steeds meer bekend als een heilzaam middel.

Wie krijgt er last van hooikoorts

Er zijn mensen die van jongs af aan last hebben van hooikoorts, het kan namelijk erfelijk zijn. Deze mensen hebben vaak ook last van andere allergieën zoals astma, koemelkallergie en huisstofmijt. Ook uit het zich in bijvoorbeeld eczeem. Als uw beide ouders last hebben van hooikoorts, kan uw kind tot wel 70% kans hebben om ook last te krijgen van hooikoorts. Hooikoorts hoeft niet altijd erfelijk te zijn, maar kan u op latere leeftijd alsnog krijgen. Dat komt vaak door langdurig inademen van stuifmeel en het niet goed functioneren van de darmflora. De slijmvliezen raken door in de loop van jaren geïrriteerd door het inademen van stuifmeel en daardoor kan u ineens last hebben van hooikoorts.

Wanneer het meeste last van hooikoorts

In de periode van februari tot september hebben de meeste mensen last van hooikoorts. De maand juni is de ergste maand voor mensen met hooikoorts. Deze maand werd vroeger ook wel ‘hooimaand’ genoemd. Tegenwoordig bestaat er een pollenkalender waar u op kunt zien waar en wanneer de ergste pollen in het land zijn. Voor vele mensen een uitkomst dat ze er rekening mee kunnen houden.

Paardenmelk als natuurlijke middel tegen hooikoorts kunt u eenvoudig online bestellen en heeft u de volgende dag in huis. Na de eerste dagen merkt u al verschil, maar het is belangrijk om paardenmelk drie maanden in te nemen. Daarna bouwt u de dosering in twee weken rustig af.

Bestel hier paardenmelk als natuurlijk middel tegen hooikoorts.

Bestellen en ontvangen

Uw bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestelt u op werkdagen voor 22:00 uur, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven €60 betaal u géén verzendkosten.

 

Artikelen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2024 Sanvita Healthy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel