Natuurlijk middel tegen droge huid

Veel mensen in ons land hebben dagelijks last van een droge huid. De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Uw huid beschermt u tegen alle schadelijke en giftige stoffen van buitenaf. Ook zorgt uw huid ervoor dat u niet teveel vocht, eiwitten en mineralen verliest. Als de functie van uw huid verminderd is, kan u teveel vocht verliezen en daardoor kunt u last krijgen van een droge huid. De functie van uw huid wordt voor een groot deel geregeld door de hoornlaag. Dat is het bovenste laagje van de huid. Wanneer u te weinig vet hebt, kan uw huid het vocht minder goed vasthouden. Een droge huid heeft u vaak niet over het hele lichaam, maar bijvoorbeeld alleen op uw handen, armen, benen en gezicht. Er bestaan veel natuurlijke middelen tegen een droge huid, maar eerst iets over de oorzaak van een droge huid.

Oorzaken van een droge huid

Er zijn verschillende oorzaken waardoor uw huid kan uitdrogen. De oorzaak van een te droge huid komt vaak van binnen, namelijk vanuit een ongezonde darmflora. Als de darmflora niet goed werkt kunnen klachten zoals een droge huid voorkomen. Te vaak en te warm douchen is ook niet goed voor onze huid. Warm water zorgt er namelijk voor dat de vetten van uw huid af worden gespoeld. De meeste mensen wassen met zeep en ook dit zorgt ervoor dat de vetten oplossen. Ook speelt het weer een rol. In de winter met koude en droge lucht hebben de meeste mensen last van een droge huid hebben of erger: eczeem. Bij sommige mensen komt het voor dat een droge huid aangeboren is, zoals eczeem en psoriasis. Ongezond eten, roken en te weinig drinken kan ook voor een droge huid zorgen. Uiteindelijk zit de oorzaak van binnen, ook bij chronische klachten. Een natuurlijk middel tegen een droge huid kan ervoor zorgen dat uw huid optimaal gevoed wordt. Er is één natuurproduct wat de meeste resultaat boekt als natuurlijk middel tegen een droge huid: Paardenmelk. Paardenmelk kan ervoor zorgen dat de huid van binnenuit wordt gevoed waardoor u geen last meer krijgt van een droge huid.

5 beste tips bij een droge huid!

  • Drink voldoende om een droge huid te voorkomen. Vocht zorgt voor een goede huidverzorging en flexibiliteit.
  • Was niet met chemische zeep. Gebruik natuurlijke bad- en douchegels, zoals deze douchegel op basis van paardenmelk. Dit zorgt voor herstel van de beschermlaag van uw huid. Smeert u daarna in met een vocht inbrengende natuurlijke lotion. Uw huid voelt zo lekker zacht aan.
  • Niet roken en niet teveel koffie drinken. Dit zorgt echt voor een droge huid. Drinkt u toch koffie, neem daarbij dan een glas water.
  • In de winter kunt u last hebben de droge lucht. Een luchtbevochtiger in huis helpt u daar minder last van te hebben.  
  • Douche niet te vaak. Liefst om de dag, of om de twee dagen. Warm water kan er voor zorgen dat de vetten van uw huid spoelen.

Symptomen van een droge huid

Bij een droge huid kunt u last hebben van een strak, trekkend gevoel van de huid. De huid kan gaan irriteren en daardoor ontstaat er jeuk. U kunt een matte of een grauwe kleur van krijgen. Op een droge huid kunnen ook schilfertjes, kloofjes of rode vlekken ontstaan, dit is vaak bij een zeer droge huid.

Droge huid bij baby’s

Bij baby’s komt een droge huid veel voor. De huid is namelijk erg kwetsbaar. Er zijn wel talgkliertjes, maar die produceren nog weinig talg om de huid vettig te houden. Daardoor word de babyhuid snel droog. De structuur en zuurgraad van huid moet zich ook nog aanpassen aan het leven buiten de baarmoeder. Zweetkliertjes werken ook nog niet voldoende, hierdoor kan de huid zich niet goed verdedigen tegen invloeden van buitenaf, zoals zonlicht, water, wisseling in temperatuur en bacteriën. Baby’s kunnen extra huidverzorging gebruiken wat erg belangrijk is. Wees voorzichtig met chemische zeep, gebruik sowieso géén zwitsal en kies een natuurlijk middel bij babyverzorging.

Natuurlijk middel tegen een droge huid: paardenmelk!

Natuurlijke middelen tegen een droge huid zijn er in overvloed. Er bestaan ook veel huidverzorgingsproducten op synthetische basis, waar onze huid niet beter van wordt. Deze middelen bevatten chemische stoffen, waardoor uw huid alleen maar verslechterd.

Gelukkig hebben wij een natuurlijk middel tegen een droge huid. Paardenmelk zorgt ervoor dat de darmflora goed gaat werken, zo kunnen de afvalstoffen uit ons lichaam worden afgevoerd. Dit uit zich dan niet meer in een droge huid, eczeem of psoriasis. We hebben ook verzorgingsproducten die  helpen bij het verzorgen van een droge huid. Paardenmelk lotion zorgt ervoor dat het huid wordt gevoed van buitenaf. De paardenmelk producten zijn natuurlijk, dus wordt gebruikt van baby’s tot volwassenen/ouderen. Ook zuigelingen vanaf vier weken kunnen paardenmelk gebruiken. Bij Sanvita verkopen we gespecialiseerde natuurlijke verzorgingsproducten voor iedereen. Hier vindt u ons hele assortiment.

Lees onze blog over een natuurlijk middel tegen eczeem op sanvita.nl.

Gebruik van paardenmelk

Paardenmelk hebben we in de vorm van capsules en poeder. De meeste mensen nemen paardenmelk capsules in. De paardenmelk capsules zijn makkelijk in te nemen en mee te nemen. Het is belangrijk dat u het in 5 dagen rustig opbouwt van 1 capsule naar 5 capsules per dag. Deze dosering kunt u aanhouden tot ongeveer 3 maanden, tot u het resultaat hebt bereikt. Per dag 5 capsules paardenmelk komt overeen met één glas verse paardenmelk.

Bestellen en ontvangen

Uw bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestelt u op werkdagen voor 22:00 uur, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven €60 betaalt u géén verzendkosten.

Bestel hier

Artikelen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2024 Sanvita Healthy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel