Natuurlijk middel tegen maagzuur

Veel Nederlanders hebben regelmatig last van maagzuur. Bijna iedereen kent dit brandende maagzuur wel. De spier tussen de slokdarm en maag sluit niet goed en bij ogenblikken komt het maagzuur naar boven. Dit geeft een brandend gevoel, omdat maagzuur een zuur is wat na het speeksel het verteringsproces in gang zet. Het weefsel van de maag en darmen kan hier tegen, echter uw slokdarm en keel/mond niet. Bij veel vet eten, strakke kleding, beschadigde spieren en ouderdom kan maagzuur parten gaan spelen. Reguliere medicijnen zoals maagzuurremmers zijn niet zonder bijwerkingen.

Maagzuurbinders of maagzuurremmers?

Maagzuurremmers remmen het zuurgehalte in de maag. Deze kunt u in milde vorm krijgen bij de drogist. Ook bestaat er een zwaardere vorm, de zogenaamde protonpompremmers. Deze zijn op doktersrecept te verkrijgen en bekend onder de stoffen omeprazol, esomeprazol en pantozol.  Daarnaast bestaan er ook nog maagzuurbinders. Maagzuurbinders neutraliseert het zuur en zorgt voor een binding in de maag. Hierdoor wordt het brandende gevoel minder. Medicijnen bij maagzuur mag u niet langer dan 2 weken gebruiken.

Darmflora kan drastisch veranderen

Onderzoek door Prof. dr. Rinse Weersma, specialist in maag- darm- en leverziekten, naar het gebruik van maagzuurremmers en concludeerde in dit onderzoek dat, door veelvuldig gebruik van dit medicijn, de samenstelling van de darmflora drastisch kan veranderen.

Professor Weersma zegt dat maagzuurremmers geassocieerd worden met osteoporose, darminfecties en nierfalen. “Het risico per individu is klein maar als u het over 2 miljoen gebruikers hebt, waarvan een deel het onnodig gebruikt, dan zijn bijwerkingen substantieel.” Volgens hem worden protonpompremmers redelijk snel voorgeschreven of gebruikt door mensen die een beetje last hebben van maagzuur. “Als u een goede reden hebt om dit middel te gebruiken, bij bijvoorbeeld een maagzweer of chronische klachten, dan moet u die bijwerkingen voor lief nemen. Maar als u het medicijn zonder urgente reden gebruikt dan zijn de bijwerkingen van belang”.

De vraag die opkomt is: zijn er maagzuurremmers welke er voor zorgen dat de bijwerkingen minder of niets zijn? Bestaat er een natuurlijk middel bij maagzuur? JA!

Bij wie komt het meeste voor?

Het gebeurt bij veel mensen met overgewicht. Bij te vet en/of teveel eten heeft u veel kans op maagzuur. Strakke kleding of zwangerschap en voorover bukken kan het maagzuur in uw slokdarm komen. Het sluitspiertje zorgt ervoor dat de maaginhoud niet over kan stromen naar de slokdarm. Als er een hogere druk is op de maag, kan het zijn dat het maagklepje niet goed sluit.

Het sluitspiertje kan wat verslappen met als u ouder word. Alcohol, chocola en pepermunt kunnen ervoor zorgen dat u er nog meer last van krijgt. Sommige geneesmiddelen en roken kunnen er ook voor zorgen dat het sluitspier minder goed kan werken. Net als bij een gebroken middenrif kan deze sluitspier niet goed zijn werk doen. Bij spanning of stress maakt u de maag ook extra gevoelig voor maagzuur.

natuurlijk middel tegen maagzuur

Reflux en brandend maagzuur

Het brandende gevoel als er zure maaginhoud naar boven komt in de slokdarm noemt u brandend maagzuur of zure oprispingen. Ook wel reflux genoemd. De maag heeft een speciaal laagje weefsel, waardoor de maag word beschermd. De slokdarm heeft deze laag niet en kan op den duur beschadigen als er te vaak maagzuur naar boven komt. In uw keel brandt het, u proeft het en u krijgt pijn bij het slikken.

Is er een natuurlijk middel bij maagzuur?

Er zijn een aantal huismiddeltjes die kunnen helpen bij een brandend maagzuur, bijvoorbeeld melk, cola, ananas, verse basilicum of havermoutvlokken. Deze middelen zijn niet wetenschappelijk bewezen. Een ander natuurlijk middel wat werkt bij maagzuur is Paardenmelk. In 2 opzichten werkt paardenmelk: het tegengaan van maagzuur en het oplossen van een verstoorde darmflora.  

Paardenmelk bij maagzuur

Dit natuurlijke middel bij maagzuur werkt vanuit de darmen en kalmeert de maag. Paardenmelk zorgt ervoor dat de darmflora goed gaat werken. Als de darmflora goed werkt kunnen alle afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Zo geeft u de darmen een kans om de verkeerde vetten af te voeren, zodat het niet kan ophopen. We raden aan om paardenmelk minimaal 3 maanden te gebruiken voor een goed resultaat. Zo kan paardenmelk de darmfora aan het werk zetten om van binnen uit het lichaam te reinigen. Het maagweefsel wordt weer sterker en veel mensen ervaren meer energie na het innemen van paardenmelk. Vele kwaaltjes komen voort uit het feit dat uw darmflora is verstoord. Hier vindt u een overzicht waar paardenmelk nog meer bij werkt.

Bestellen en ontvangen

Uw bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestelt u op werkdagen voor 22:00 uur, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven €60 betaalt u géén verzendkosten.

Artikelen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2024 Sanvita Healthy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel